visie

home

Finia & Co Mens- en Organisatie Ontwikkeling
op ontdekkingsreis gids op 't pad wie is Finia & Co nieuws en folders oog voor de omgeving

op
ontdekkings-
reis

gids
op ‘t
pad

visie

wie is   
Finia
& Co

&C0

contact

nieuws
&
folders

oog voor
de
omgeving

visie op ontdekkingsreis gids op 't pad wie is Finia & Co nieuws en folders oog voor de omgeving Finia & CoEen opstelling is een krachtige methode met een ver-
helderende werking. Het vertrekpunt voor een opstelling
is een vraag of probleem van een van de deelnemers. Met
een opstelling wordt op een systemische manier naar het vraag-
stuk gekeken, dat wil zeggen dat we de omgeving erbij betrekken en
de relatie daarmee helder willen krijgen. Zo wordt het beeld van de vraagsteller zichtbaar gemaakt en wordt er onderzocht welke (verborgen) dynamieken er spelen. Een opstelling brengt meestal niet meteen een oplossing, maar wel inzicht op basis waarvan een oplossing gevonden kan worden.

Vooral bij vraagstukken die op een rationele, logische manier niet op te lossen lijken, werkt deze methode goed. Er wordt namelijk verder gekeken dan wat er aan de oppervlakte al zichtbaar is.


De systemische manier van kijken naar een situatie hoeft niet alleen in de vorm van een opstelling. Ook in gesprekken zal ik het grotere geheel betrekken. Dit geeft een beter beeld van de situatie en van wat mogelijk is.


Daarnaast gebruik ik een opstelling graag om deelnemers gevoelig te maken voor nieuw perspectieven. Dat kan omdat een opstelling niet rationeel werkt, wat we in een werksituatie zo gewend zijn, maar andere vormen van waarnemen gebruikt.


Laat je verrassen en kom het een keer ervaren!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

terug
oog voor de omgeving